LoRDWorld

Αέρας από την δροσερή Ξάνθη.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2006

αλησπέρα,

Σχετικά με το θέμα της απεργίας των δασκάλων και της παιδείας γενικότερα. Θα προσπαθήσω να αποδείξω γιατί η παιδεία δε θα ορθοποδήσει ποτέ.
1. Αρχικά, η "παιδεία" τροφοδοτείται, οικονομικά, ιδεολογικά και πολιτιστικά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
2. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις αποσκοπούν όχι στην διακυβέρνηση για την ευημερία, αλλά για την διατήρηση της εξουσίαςστα χέρια τους όσο περισσότερο δυνατόν. Δεν εξετάζω το γιατί.
3. Η διατήρηση της εξουσίας, αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία γινόταν με 3 τρόπους:

α. Με το φόβο
β. Με το "διαίρει και βασίλευε"
γ. Με την άγνοια των πολιτών

4. Για να συμβαίνουν οι 3 παραπάνω προϋποθέσεις της εξουσίας, θα πρέπει οι εξουσιαζόμενοι να είναι απαίδευτοι (πχ όταν βρίσκεσαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο φοβάσαι, όταν κάποιος σου ανάψει το φώς ο φόβος παυει) ώστε να μην σκέφτονται και να εξουσιοδοτούν άλλους να σκέφτονται για αυτούς.

5. Καμιά μορφή εξουσίας δεν είναι τόσο ηλίθια ώστε να επιτρέψει στους εξουσιαζόμενους να σκέφτονται. Μάλιστα τους κάνει να νομίζουν οτι μπορούν να σκέφτονται για να έχουν ήσυχη την συνείδησή τους.

6. Έτσι εξηγούνται τα ψίχουλα στην παιδεία, που ποτέ δεν θα γίνουν καρβέλι ψωμί.

Το πρόβλημα είναι βαθύτερο από τον μισθό των δασκάλων. Αυτό που με λυπεί όμως είναι ότι οι περισσότεροι, αντι να διεκδικήσουν αυτά τα προνόμια που έχουν οι δάσκαλοι, τους φθονούν και έτσι καταδικάζουν τον αγώνα τους. Συμβαίνει κάτι ανάλογο με αυτό που το ανέκδοτο που είπε ο, κατά τα άλλα ελάχιστα συμπαθής αρχιεπίσκοπος, με την κατσίκα του γείτονα. Το λοιπόν, ας πάρουμε όλοι ότι μας αξίζει και ας εξισωθούμε όλοι προς τα έπάνω και όχι με υποβιβασμό των κεκτημένων μας....

ΥΓ. Η ευρωπαϊκή επιτροπή σχεδιάζει προταση για ελαστικό 65πεντάωρο http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=748428&lngDtrID=251
... Ξυπνήστε...

2 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

αλησπέρα και σε σενα!
Το ξέρω είμαι κενός, ολόκληρο άρθρο και μιλάω για το ΑΛΗΣΠΕΡΑ!
Εντελώς άδειος ^^

12:01 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

file ayto einai to provlima.. oti i to prama vrwmaei ap to kefali.. k oti ksekinas thewrwntas dedomeno oti oi eksousiastes theloun mono ti diatirisi tis eksousias.. symfwnw me ta legomena sou.. tha imoun oneiropolos an zitousa twra enan anthrwpo stin eksousia me stoxo ti veltiwsi tis zwis.. alla otan epizitoume tin allagi, otan theloume tin allagi, tote psaxnoume ti riza tou kakou.. k fysika to kako einai ligo anapodo.. vgazei rizes pros ta panw.. ayto pou thelw na pw einai oti oso k an les oti "Δεν εξετάζω το γιατί" ayto to giati kai ayti akrivws i katastasi einai pou prepei na eksetasoume.. ayta filos..
A.. o mike eimai :D
www.myspace.com/hophop_mike
fuck yeah!!

2:56 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home